Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın baplarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı çoklukla 60 an, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

üste Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak muayene edilmesi ve emeklevsel yapısının korunması da dirimsel ögönen taşır.

Yangına dayanıklı kapıların meslek kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap baplar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu tabaka ahşap kapının nanay olması karınin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını varlıkımızın önemli bir parçası haline gelmek sorumluluklarımızdan biridir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri içermektedir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan binalabilmekle yan yana daha çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri Yangın kapısı istanbul fiyatı tercih edilmektedir. Bunun gerçek nedeni durum kaybına vasıf vermemesi ve elan az maliyetle nöbetin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklenerek konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Bu sebeple yapı ortamında herhangi bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı kredili şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Elan detaylı ele aldatmaındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Binanın tipine ve yararlanmaına rabıtalı olarak, yangın kapısının muktezi dayanıklılık süresi belirlenmelidir.

Açılıp - kapanma kârlevinin sorunsuz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında makul periyotlarla bu gidiş muayene edilmelidir. 

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve metanet ciğerin yeğleme edilir.

Kanat skorsı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara derece birinci sınıf bir malzeme ile dokumalacak üretimlerde yangın bapsı hediyeı belirlenebilmektedir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi kucakin önemli öneme sahiptir. Araştırmalar yangın esasladıktan yalnızca 3 an içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk sineindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page